" alt="banner-image">

In de keuken

Stoomaardappelen

Aardappelen bereiden in de magnetron is een koud kunstje met een speciale stoomverpakking. Deze stoomverpakkingen zijn voorzien van een stoomventiel in de folie. En dat stoomventiel voorkomt overdruk. Wanneer de vastkokende, iets kruimige of krielaardappelen in de speciale stoomverpakking bereid worden, garen ze gelijkmatig en zijn ze in ongeveer 8 minuten klaar.  De speciale stoomaardappelen zijn gewassen en gedroogd.

Behoud van vitamines en mineralen

Door de aardappelen in de magnetron in de stoomverpakking te bereiden, garen de aardappelen zonder dat er extra vocht nodig is. Het voordeel: mineralen, vitamines en smaak blijven goed behouden. In de stoomverpakkingen zitten verse onbewerkte aardappelen, dus de schil zit er nog aan. Goed voor de voedingswaarde omdat in de schil veel vezels zitten. Bovendien zorgt de schil dat de wateroplosbare vitamines beter in de aardappel blijven zitten.

Bewaren van stoomaardappelen

Stoomaardappelen met de speciale stoomverpakking liggen niet in het koelverse schap, maar tussen de andere aardappelen op de groenteafdeling. Thuis bewaar je ze bij voorkeur wel in de koelkast, zoals voor alle aardappelen (met uitzondering van fritesaardappelen) geldt. Stoomaardappelen bieden trouwens wel veel gebruiksgemak, net als koelverse aardappelen. Ze kunnen meteen verwarmd worden in de magnetron, de maaltijd staat snel op tafel zonder dat je concessies hoeft te doen aan de kwaliteit en je hebt geen groenafval en vieze handen.