Over ons

Aardappels.nl en dit Kennisplatform zijn een initiatief van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO). De leden van de NAO zijn bedrijven die actief zijn in de aardappelsector. Ze zijn onder andere de leveranciers van de aardappels in de winkels, zowel de verse aardappels als de koelverse. Andere leden zijn leveranciers van aardappelpootgoed aan de aardappeltelers. 

Het Kennisplatform Aardappels heeft als doelstelling experts en professionals, journalisten en de geïnteresseerde consument te voorzien van objectieve informatie over aardappels. Hoe gezond zijn ze? Wat is de historie van het gewas en hoe kun je ze het beste bewaren? En wat is de milieubelasting van de aardappelteelt? Op al deze en meer vragen vind je het antwoord op deze site. Daarnaast schakelen we regelmatig experts in om actuele thema’s verder uit te diepen. Deze berichten vind je terug op onze blog.

Mocht je nog vragen hebben die op de website onbeantwoord blijven, schroom dan niet contact met ons op te nemen via Twitter @Aardappels of via kennisplatform@aardappels.nl.

Het Kennisplatform Aardappels is een onderdeel van de campagne: Power to the Pieper. Deze campagne is een initiatief van de NAO. Dit kennisplatform is oorspronkelijk geproduceerd in het kader van een door de EU gecofinancierd programma.