Kennisplatform Aardappels gelanceerd

Welkom op dit kennisplatform over aardappels. Dit is de eerste plek waar betrouwbare informatie over alle verschillende aspecten van aardappels verzameld is: van de teelt tot voedingswaarde en duurzaamheid.
 
Er wordt in de media en op internet veel  geschreven over voeding en gezondheid. Iedereen lijkt een mening te hebben over wat gezonde voeding is en wat niet. Brood en melk worden met argusogen bekeken en de opkomst van de superfoods is niemand ontgaan. Over aardappels horen we doorgaans weinig, maar er is van alles over deze knol te vertellen. Over de verschillen en overeenkomsten in voedingswaarde met pasta en rijst bijvoorbeeld, of de rol die de veredeling van aardappels speelt in een stabiele wereldvoedselvoorziening. Om food professionals, journalisten en geïnteresseerde consumenten van betrouwbare informatie te voorzien, is dit kennisplatform ontwikkeld: een plek waar alle relevante informatie over aardappels te vinden moet zijn.
 
De informatie op deze website is samengesteld uit kennis vanuit de Nederlandse Aardappel Organisatie en reeds bestaande informatie van externe bronnen. Indien externe bronnen zijn gebruikt, wordt altijd vermeld welke bronnen dit zijn. Iedere lezer die informatie mist of andere suggesties heeft voor verbetering van het kennisplatform wordt uitgenodigd om dit te laten weten. Het kennisplatform zal regelmatig geüpdatet worden, en we hopen dat er een actieve groep gebruikers ontstaat die kritisch met ons meekijkt, zodat het echt een platform voor en door professionals wordt. Ik sta als voedingswetenschapper paraat om al jullie vragen te beantwoorden!
 
Mirjam van de Kamp
Redacteur Kennisplatform Aardappels